Viellevoy Arbeidsmediation | Advocatuur

– GRATIS E-BOOK – 

Wanneer wel mediation en wanneer niet?

Na het lezen van dit e-book weet u:

N
of mediation in uw situatie de meest geschikte weg is naar een oplossing.
N
welke criteria bepalend zijn om wel of niet te kiezen voor mediation.
N
welke voordelen u laat liggen als u niet kiest voor mediation.
e-book gratis Nancy Villevoye mediation zorg
dit veld niet invullen s.v.p.

Ik ben Nancy Viellevoye-Geers, MfN registermediator en advocaat arbeidsrecht en gezondheidsrecht.

Wat mij drijft is het oplossen van conflicten en het helpen van mensen om rechtvaardigheid te bereiken. Ik houd van harmonie.

In 2003 heb ik de mediationopleiding gevolgd. Nadat ik deze opleiding gevolgd had wist ik dat procederen niet zaligmakend is. Zelfs als een procedure gewonnen werd, gaf dit vaak niet wat cliënten echt wilden. De oorlog gewonnen, maar de vrede verloren.

In de mediationopleiding en de vele aanvullende masterclasses en opleidingen die volgden leerde ik, dat partijen (juridische) standpunten innemen en achter die standpunten belangen liggen. Daar kom je pas achter door dóór te vragen op die belangen. Je pelt het af als een ui. Als mediator zijn de belangen van partijen het allerbelangrijkste. Deze belangen geven richting aan de oplossing. Een oplossing die rekening houdt met de belangen van beide partijen levert beide partijen echt iets op. Veel meer dan winnen of verliezen.

Steeds meer word ik gegrepen door mijn werk als mediator. Ik geloof er in dat mediation werkt! Gezien mijn achtergrond als advocaat doorzie ik de kaders waarbinnen een oplossing moet passen, maar kijk daar ook overheen. Als mediator beweeg ik makkelijk tussen advocaten die hun cliënten bijstaan. Samen wordt er gewerkt aan een oplossing.